Ako je suditi po velikom broju odlazaka sa Gradskog stadiona u Prijedoru, pred “zeleno-crnima”, koji su 23. maja proslavili 90 godina postojanja, neizvjesna je sezona.

Rudar-Prijedor, koji je u prošlu prvenstvenu trku u Prvoj ligi RS ušao s ambicijama da bude šampion i vrati se među premijerligaše, zauzeo je drugo mjesto, a to kao da je bio znak igračima da je vrijeme za odlazak iz ove sredine. Za sada su Prijedorčane napustila čak devetorica fudbalera, od kojih su većina bili standardni prvotimci. Najbolji igrač i strijelac Demir Jakupović prešao je u banjalučki Borac, Draško Lolić, Miloš Šakić, Srboljub Jandrić i Dušan Komljenović postali su članovi Kozare, kapiten Nemanja Marić i Ranko Dekić potpisali su za Krupu, dok su Nemanja Vejnović i Aleksandar Vojnović otišli u redove novog premijerligaša, Zvijezde 09, iz Etno-sela Stanišići.

– Nema razloga za preveliku brigu jer smatram da je većina ovih igrača još i ranije planirala odlazak, a pogotovo kada su postali svjesni da se nećemo plasirati u Premijer ligu. Jednostavno žele da igraju u višem rangu, a, iskreno, tamo im je po kvalitetu i mjesto – naglasio je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Nedžad Žerić, sa kojim je nova uprava kluba na čelu sa Radomirom Dukićem dogovorila jednogodišnju saradnju.

Mladi stručnjak je rekao da ne treba sjediti skrštenih ruku i da se odmah mora početi razmišljati o zamjeni za igrače koji su napustili “zeleno-crne”.

– Ostali smo bez dosta kvalitetnih fudbalera, ali očekujem da u narednim danima počnu da stižu pojačanja. Imamo i u našoj omladinskoj školi nekoliko kvalitetnih igrača i vjerujem da se brojni odlasci iz našeg kluba neće baš puno osjetiti kada počne prvenstvo – nastavio je Žerić.

Pripreme Rudar-Prijedora trebalo bi da počnu 7. jula.

– Kompletan rad obavićemo na našem stadionu i okolnim terenima. Planirali smo da odigramo pet-šest kontrolnih utakmica, a već smo prihvatili poziv Kozare da 26, 27. i 28. jula učestvujemo na turniru koji organizuje gradiški prvoligaš – izjavio je Žerić.

Istakao je da će naredna sezona biti veoma zahtjevna, ali da klub renomea Rudar-Prijedora mora da uvijek ima najviše ambicije.

– Sama činjenica da se među prvoligaše vratio Borac, da su sa velikim ambicijama iz drugih liga ušli Alfa Modriča i Sloga iz Gornjeg Crnjelova, da su tu uvijek opasni Kozara, Slavija i Drina govori da će biti veoma teško. Međutim, uvijek moramo da budemo u vrhu i vjerujem da će tako biti i ovog puta – dodao je Žerić.

Ugovor

Još je nekoliko igrača kojima sa posljednjim danom juna ističe ugovor sa Rudar-Prijedorom. To su, između ostalih, golman Mirza Hamzabegović te igrači Ognjen Jaćimović, Stefan Gavranović, Miloš Kukić, Aleksandar Popović, Ognjen Davidović…

Glas Srpske