Pod nazivom “Djeca djeci”, u prostorijama Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor upriličeno je druženje učenika ove škole sa polaznicima Centra “Sunce”.

U okviru projekta “Praktična nastava na radnom mjestu-Praksa 2”, obje ove obrazovne ustanove u prethodnom periodu dobile su donaciju u vidu opreme za odvijanje praktične nastave za kuvare.

Osim kratkog kulturnog programa, učenici obje škole su pripremom kulinarskih specijaliteta predstavili svoje profesionalne sposobnosti.

Organizacija Dana „Djeca djeci” ima za cilj bolju integraciju djece sa posebnim potrebama, uvažavanje značaja integracije djece sa posebnim potrebama u društveni život, kao i omogućavanje da djeca iz redovne populacije postanu više svjesna ljudske različitosti i specifičnosti i samim tim da razvijaju empatiju, humanost i sposobnost prepoznavanja potrebe poštovanja Ijudskih različitosti.

Pored predstavnika agencije “Preda-PD”, te direktora ovih škola, danu “Djeca djeci” prisustvovali su i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković te Momir Širko iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća koja je implementirala pomenuti projekat u saradnji sa Agencijom “Preda-PD”.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com