Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor imali su sinoć jednu neuobičajenu intervenciju.

Naime, trojica vatrogasaca sa jednim vozilom su oko 21:10 časova reagovali na poziv da se na Gradskom stadionu u našem gradu nalazi nekoliko osoba koje ne mogu da izađu pošto su sve kapije zaključane.

-Prolazio sam pored stadiona oko 21 čas, iznutra se čula neka galama. Kada sam prišao čuo sam dječji plač i dozivanje. Kako sam shvatio u tom trenutku, nekoliko rekreativaca se nalazilo na stazi a osoba koja je zadužena za zaključavanje kapija to je učinila bez provjere da li je neko unutra. Tada je naišao i policajac koji je pozvao vatrogasce. Oni su stigli ubrzo pa su uz pomoć stepenica “evakuisali” troje odraslih i dvoje djece – kaže mještanin naselja Pećani koji se zadesio na licu mjesta.

Jedan od “spašenih” Prijedorčana razočaran je ovakvim postupkom onih koji su zaduženi za zaključavanje kapija.

-Ne mogu da shvatim da čovjek nije ni pogledao unutra, jer da jeste vidio bi nekoga od nas na stazi. Čak na kapiji nema ni obavještenje kada se zaključava. Sramota je da se ovako nešto dešava – rekao je naš sugrađanin.

Inače, prijedorski vatrogasci, osim onih standardnih imaju i neobičnih intervencija poput ove.

Tako su hvatali zmije, spasavali kućne ljubimce iz zaključanih kuća i stanova ili Prijedorčane sa terasa nakon što se vrata zatvore.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – TVJ Prijedor