Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je danas na svečanosti povodom obilježavanja Dana policije i otvaranja Centra za obuku u Zalužanima, da je policija Republike Srpske uvijek uz svoje građane, te da su policijski službenici spremni da rizikuju svoje živote, kako bi građani i njihova imovina bili bezbjedni.

On je dodao da je MUP Republike Srpske bio i da će ostati prvi čuvar mira u Republici Srpskoj.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je važno jačanje svih institucija Republike Srpske, uključujući i policiju, te da je stoga prethodnih godina Vlada u više navrata imala značajna ulaganja u objekte i opremu koje koristi policija.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je bezbjednost Republike Srpske u rukama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ministar Lukač i direktor policije Darko Ćulum uručili su priznanja najzaslužnijim organizacionim jedinicama i pojedincima u MUP-u Republike Srpske, kao i saradnicima koji su doprinijeli postizanju rezultata.

Zlatnim znakom policije nagrađena je Uprava za Organizovani i teški kriminalitet i Tim ronilaca u Specijalizovanom timu Specijalne antiterorističke jedinice, a srebrnim znakom Uprava za obezbjeđenje ličnosti i objekata, policijski službenik Policijske uprave Prijedor Slađan Dačić, te okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Saša Labotić i vojni ataše Ambasade SAD u BiH Mark Karas. Zaslužnima su, takođe, dodijeljene plakete i zahvalnice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je u Banjaluci svečano obilježilo 26 godina postojanja i rada Policije Republike Srpske. Obilježavanje je započelo služenjem parastosa za 782 pripadnika MUP-a Republike Srpske, koji su položili živote za stvaranje Republike Srpske. Potom je svečano otvoren Centar za obuku MUP-a Republike Srpske u Zalužanima.

U Centru za obuku otvorena je i osvještana spomen soba i održan pomen poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

MUP RS