brdo-mladostPovratak na svoj teren stadiona „Vedro polje“, OFK Brdo je obilježilo porazom u 13.kolu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske – grupa Zapad od Mladosti (1:3) za koji bi se moglo okarakterisati konstatacijom da su „sami sebe pobijedili“.

Ispromašivali su se propisno u otvorenoj igri oba rivala, golove primili naivno, ali to ničim ne umanjuje trijumf ekipe iz Seferovaca na čijoj strani je bilo više iksusnih igrača, koji su znali šta hoće u ovom susretu.

Doduše trener Enes Fikić nije mogao da računa na „požutijele“ Mikanovića i Kukavicu, te povrijeđene Harambašića i Kljajića, kao ni Kazaferovića zbog privatnih obaveza. ali je nashvatljivo kako su „brđani“ olako ušli u ovaj susret.

Pitanje pobjednika, ispostaviće se na kraju, riješio je Miodrag Babić. Prvo je u 4.minuti solo-prodorom po desnoj strani ušao u šesnaesterac i kraj Mešića, koji se „sklonio“ i kapitena Vidovića zatresao mrežu za 0:1. Samo tri minuta kasnije iz slobodnog udarca u visini protivničkog šesnaesterca iskosa sa lijeve strane pogodio je suprotan gornji ugao za 0:2.

Domaći su brzo uzvratili. U 13.minuti prvo Lezić ne uspijeva da savlada golmana Igora Jakovljevića, a nakon kornera Brkić iz povoljne pozicije šalje loptu kraj gola. Samo četiri minuta kasnije Pekija ulazi u kazneni protsor, ali Jakovljević pravovremenom intervencijom šalje loptu u aut. Ipak u 22.minuti Besim Ibričić je iskosa sa desne strane iz „slobodnjaka“ centrirao na drugu stativu, gdje je u gužvi najspretniji štoper Bojan Đurkić i glavom smanjuje vođstvo rivala na 1:2. Samo dva minuta kasnije Brkić je sam iskosa sa desne strane, ali ne nalazi put lopti do mreže, u 35.minuti Ibričić sa oko 25 metara pogađa prečku, a tri minuta kasnije dobro upošljava Mehmedovića, koji iskosa sa lijeve strane šutira kraj gola.

Igrao se 42.minut. Marko Tešić je izveo udarac sa ugla sa desne strane, a „rezervista“ Siniša Spasojević dočekao loptu kraj suprotne stative i sa svega nekoliko metara glavom savladao „ukoppanog“ Vidovića za 1:3.

Umalo da do odmora gosti ne postignu i četvrti pogodak. Jokanović je sa desetak metara iskosa sa lijeve strane po zemlji ciljao bliži ugao, ali se Vidović nije dao prevariti, a na suprotnoj strani Mehmedović ne uspijeva nadmudriti Jakovljevića.

Nastavak je donio nešto slabiji ritam U 59.minuti pokušao je pokretljivi Đurkić, a samo minut kasnije Brkić glavom, no lopta je u naručju Jakovljevića. Isti igrač je u 65.minuti zamalo zakasnio da sa svega nekoliko metara konačno postigne gol, ali ga lopta nije slušala. U 75.minuti Jokanović lijepo pronalazi Spasojevića, ali Vidović je siguran. Nije se dalo ni tri minuta kasnije raspoloženom za igru Ibričiću, koji je u 95.minuti ponovo uzdrmao prečku, a još u tri navrata snalazio se među stativama Mladosti Jakovljević, te je do kraja rezultat ostao nepromijenjen.

OFK Brdo-Mladost(Seferovci) 1:3(1:3)

Hambarine
Stadion: Vedro polje
Gledalaca: 50
Sudija: Nikola Tadić (Banjaluka) 7,5
Strijelci: Đurkić u 22. za OFK Brdo, a Babić u 4. i 7. i Spasojević u 42.minuti za Mladost
Žuti kartoni: Ćatić, Karupović (OFK Brdo), Klisura, Karupović (Mladost)

OFK BRDO: Vidović 6, Dedić 7,Mešić 6,5, Karupović 7, Đurkić 7, Ćatić 6 (od 78. Alkić -), Mehmedović 6,5 (od 65. Kadirić -), Lezić 6,5, Pekija 6, Ibričić 7, Brkić 6
Trener: Enes Fikić

MLADOST:
Jakovljević 7,5, Sabljić 6,5, Klisura 6,5, Telić 7, Tešić 7, Babić 8, Lazić 6 (od 35. Spasojević 7), Jokanović 7 (od 88. Paspalj -), Gačić 6,5, Gajić 7,5
Trener: Budimir Balaban

N.Đerić/A.Drakulić