Prijedor je oduvijek bio grad umjetnika, bilo da se radi o slikarima, muzičarima, piscima.

Jedan od “rasadnika” mladih talenata jeste i Muzička škola “Savo Balaban”.

Upravo učenici ove škole trebaju pomoć svojih sugrađana.

Riječ je o projektu organizovanja niza kulturnih dešavanja kojim učenici Srednje muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora žele zaraditi novac za matursku ekskurziju.

„The Bachs“ je muzička grupa koju su osnovali učenici trećeg razreda SMŠ „Savo Balaban“ u septembru 2017. godine u sklopu Sekcije pop muzike koju vodi profesor gitare Dragan Marinković, koja se potom pretvara u učeničku zadrugu.

Cilj ovih mladih ljudi je da se promoviše kultura i kvalitetna muzika u Prijedoru i širom BiH.

Do kraja 2017. godine “The Bachs” su imali nekoliko sjajnih nastupa u Prijedoru, koji su sa oduševljenjem prihvaćeni od strane publike.

Svih sedam učenika su multitalentovani, sviraju različite instrumente, pjevaju, komponuju muziku, pišu poeziju, slikaju – jednom riječju čudesni su!

Kao glavni zadatak za ovu godinu postavljen je cilj da učenici, pomoću svog talenta i sposobnosti, organizuju niz kulturnih događaja putem kojih bi skupili sredstva za matursku ekskurziju, planiranu za drugu polovinu septembra 2018. godine.

Da bi se obezbijedio odlazak na ekskurziju za svih sedam učenika, potrebno je sakupiti 5.000 KM.

Jedna od aktivnosti koje će mladi Prijedorčani organizovati je koncert u Pozorištu Prijedor 26.aprila u 20:00 časova.

Ulaznice za koncert su već u prodaji a koštaju 10 KM.

Kako poručuju “The Bachs”, sve posjetioce očekuje sadržajan pop-rok repertoar, odlični aranžmani, kvalitetno izvođenje, uglavnom, biće to sigurno koncert za pamćenje!

Pokažimo kupovinom ulaznice našim mladim sugrađanima, da njihov trud i bavljenje umjetnošću nisu uzaludni, jer zemlja je bogata koliko je njena kultura razvijena!

Sponzorstvo, donacija, angažman ili kupovina ulaznica za koncert, svaki oblik podrške je dobrodošao.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com