Tokom prošlog mjeseca u banji u Tesliću boravilo je 13 prijedorskih mališana, članova Udruženja građana za pomoć oboljelim od astme i KOPB “Anemona” iz našeg grada.

-Pored vježbi disanja sa fizioterapeutom, djeca su imala boravak u slanoj sobi te bazenu što im je ojačalo imunitet u ove zimske dane. Male radionice edukativnog karaktera, šetnja u borovoj šumi nadomak Banje Vrućice, maskenbal, proslava rođendana, samo su dio ugođaja koji su naši mali Prijedorčano doživjeli na banjskom liječenju – rekla je Ilinka Macura, predsjednica ovog Udruženja.

Ona je istakla da ih je posebno obradovala posjeta Dragana Bogdanića, ministra zdravlja u Vladi RS, koji je tom prilikom obećao pomoć za “Anemonu” u budućnosti.

Inače, troškove boravka snosili su Udruženje i roditelji djece.

-Grad Prijedor nam je pomogao oko prevoza te im se zahvaljujemo. Posebna zahvala za pomoć ide našem vozaču Draganu Pepiću (Auto centar “Auto D” Prijedor) koji nam je po ko zna koji put maksimalno izašao u susret i dao najnižu moguću cijenu za prevoz – dodala je Macura.

Osim medicinskog osoblja same Banje koje je bilo na usluzi 24 sata, o mališanima se posebno brinula i volonterka “Anemone”, medicinska sestra Zorica Galić.

Iz ovog Udruženja još jednom su obavijestili roditelje svojih članova da traje konkurs za projekat Socijalizacija djece Republike Srpske te su ih pozvali da prijave svoje dijete za boravak na moru dok još imaju vremena.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Anemona