Područna škola u Gornjoj Ravskoj nekada je radila u dvije smjene.

Broj učenika godinama je opadao i danas se na prste jedne ruke mogu se izbrojati svi učenici ove škole.

Da ova škola nije zaboravljena, iako ima mali broj učenika, nedavno su pokazali aktivisti mjesne zajednice i Gradska uprava Prijedora.

Uz prigodan skromni program kojeg su pripremili mališani ove škole, upriličena je podjela novogodišnjih paketića koje je na prijedlog mjesne zajednice i inicijativu Mjesnog odbora DNS-a obezbjedio Grad Prijedor.

Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora, koji je bio u ulozi Djeda Mraza istakao je da je Ravska jedna od najudaljenijih mjesnih zajednica na području grada te izrazio radost da su pokloni stigli sa željom i ponosom da se i u narednom periodu dešavaju ovakve aktivnosti.

On je dodao da se nada povećanju, kako broja učenika, tako i samog stanovništva u ovom ruralnom području.

Osvrćući se na činjenicu da je Ravska malo mjesto koje je dosta udaljeno od grada, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Janko Milojica rekao nam je da je život ovdje težak, a uprkos lošem putu mora se izraziti i veći procenat zadovoljstva.

Tanja Rajilić, učiteljica područnog odjeljena Ravska koje broji ukupno četiri učenika, istakla je da je zadovoljna svojim mališanima te dodala da oni imaju osnovno za odvijanje nastave i da se snalaze kako znaju ali nastava ne trpi.

Podjeli novogodišnjih paketića u Gornjoj Ravskoj pored brojnih mještana prisustvovao je i Đorđo Jež, viši samostalni stručni saradnik za poslove mjesnih zajednica Grada Prijedora kao i direktorica Osnovne škole “Mladen Stojanović” iz Ljubije Svetlana Radaković Ružičić.

Tekst I foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com