Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 21.12.2017. godine, započeli su sa realizacijom preventivne kampanje “Petarde nisu igračke”, a koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, s ciljem upoznavanja učenika o opasnostima i mogućim posljedicama koje mogu nastati upotrebom pirotehničkih sredstava.

Edukativna predavanja na temu “Ne postoji bezopasna pirotehnika” održana su u osnovnim školama “Dositej Obradović” u Prijedoru i “Majka Knežopoljka” u Knežici, za 105 učenika šestog, sedmog i osmog razreda navedenih škola.

Tokom predavanja učenicima su predočene vrste pirotehničkih sredstava koja su dozvoljena za upotrebu, mogućim posljedicama koje nastaju usljed nepravilnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, mjestima na kojima je zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava, kao i zakonska regulativa koja se odnosi na nedozvoljenu upotrebu pirotehničkih sredstava.

Policijska uprava Prijedor, će tokom mjeseca decembra, nastaviti sa edukativnim predavanjima u osnovnim i srednjim školama, a zajedno sa nadležnim inspekcijskim organima vršiće pojačane aktivnosti na sprečavanju neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava, s ciljem da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.

PU Prijedor