Nova članica Tekvondo kluba „Spartak“ Prijedor Lamija Hrvačić osvojila je zlatnu medalju na tekvondo Međunarodnom prvenstvu koje je održano proteklog vikenda u Zagrebu.

Hrvačićeva je rođena Zeničanka a odnedavno nastupa za ekipu iz našeg grada.

U svojoj dosadašnjoj takmičarskoj karijeri osvajala je medalje i priznanja na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima, a 2013.godine proglašena je za najbolju seniorku Bosne i Hercegovine.

Prvak je Balkana u takmičarskoj disciplini forme.

-Bila mi je čast i zadovoljstvo što sam nastupila na turniru u Zagrebu kao takmičar Tekvondo kluba „Spartak“. Nadam se da ću ovaj klub i dalje predstavljati na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Zahvaljujem se treneru Stevici Dronjku i kompletnoj upravi kluba što su mi pružili mogućnost da nastupim za ovaj mladi sportski kolektiv – istakla je Lamija Hrvačić.

Disciplina u kojoj se takmiči Lamija Hrvačić još uvijek nije dovoljno zastupljena, kada su u pitanju tekvondo takmičari iz Prijedora ali i Republike Srpske.

-Njenim dolaskom u naš klub otvara se jedno novo poglavlje. Svakako da ćemo u narednom periodu uložiti maksimalan trud da izgradimo domaćeg takmičara za disciplinu forme. Zadovoljna sam da nas je pojačao ovako dobar takmičar – rekla je Milkica Dronjak, predsjednik tekvondo kluba „Spartak“ Prijedor.

Ona je dodala da je ovo najuspješnija takmičarska sezona za Spartance, a za naredni period već je spreman plan rada sa jasnim ciljevima i zadacima.

Pred takmičarima Spartaka sada slijedi zimska pauza nakon koje kreću u nove pobjede.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – TKD “Spartak” Prijedor