leotar-rudar prijedor-najavaRudar-Prijedor očekuje najteže iskušenje u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Republike Srpske, gostovanje trebinjskom Leotaru, sa kojim su prošle sezone bili konkurenti u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

Domaćin je u psihološkoj prednosti, ali ni zeleno-crni vjeruju da nisu bez šansi.

-Prije svega želim da istaknem da svi poštujemo Leotar kao klub svijetle tradicije. Naravno da respektujemo domaćina, jer je napravio i dobru ekipu, o čemu najbolje ilustruje liderska pozicija Trebinjaca koju zauzimaju, a i na njoj su se najviše nalazili. Sigurno je da im pripada uloga favorita, ali se nećemo unaprijed predavati. Idemo da se, kao i uvijek nadigravamo bez kalkulacija, i pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestorović.

Vedran Kantar, strijelac u već pomenutom proljećnom odmjeravanju snaga na „Policama“, kada su Prijedorčani slavili sa minimalnih 1:0, „vezao“ je poslije povrede sedam treninga, ali je njegov nastup ipak pod znakom pitanja. Ostali prvotimci su spremni, a jedino će izostati Aco Đokić, koji ima tri žuta kartona.

-Svakako da bih želio da pomognem na terenu saigračima, posebno jer smo u prošlom kolu remizirali protiv Slobode iz Mrkonjić Grada u Omarskoj. U derbi-susretima motiva nam neće nedostajati, iako znamo da Trebinjci ne kriju da im je cilj ekspresan povratak u bh. elitu. Naša želja je da, poslije silnih odlazaka igrača ovoga ljeta, budemo „tvrd orah“ svima i da odigramo što bolje, iako nekada ni to nije dovoljno u fudbalu da bi se stiglo do povoljnog ishoda – istakao je Kantar, velika uzdanica Rudar-Prijedora.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – FK Leotar