U Gradskoj upravi Prijedor konstituisan je Organizacioni odbor manifestacije “Dani zime na Kozari 2018” koja će se održati 3.i 4. februara na Mrakovici.

Odbor je usaglasio stav da će manifestacija trajati dva dana te da će u subotu 3.februara, prvog dana manifestacije,biti održan planinarski marš na ruti Lamovita-Lisina-Mrakovica u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Albatros“ Prijedor, kao i ski kup osnovaca i srednjoškolaca u šest kategorija.

U nedjelju, drugog dana manifestacije koja je regionalnog karaktera biće održana sportska takmičenja gradova i opština u šest disciplina u kombinaciji sa i bez snijega, dok će gastro takmičenje biti podijeljeno na takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, planinarskih društava i izviđačkih odreda u pripremanju kotlića, te posebno lovačkih udruženja sa područja Potkozarja u pripremi lovačkih kotlića.

Budući da se na Kozari i ovoga puta očekuje veliki broj posjetilaca, iz Prijedora i okolnih gradova biće obezbijeđen besplatan prevoz, kao i ulazak u Nacionalni park „Kozara“ po promotivnoj cijeni od jedne umjesto redovne 2 KM.

Organizatori manifestacije su, pored Turističke organizacije Prijedor i grad Prijedor, a saorganizatori Nacionalni park “Kozara” te turističke organizacije opština Novi Grad, Gradiška i Kozarska Dubica.

Pokrovitelji “12.Dana zime na Kozari 2018” su grad Prijedor i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave.

Prijedorgrad.org