OFK Brdo je, završavajući jesenji dio prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, ubjedljivim trijumfom u Hambarinama nad ekipom Naprijeda od 6:2 ovu etapu takmičenja okončalo na 10.mjestu sa 19 bodova.

Nije po izabranike trenera Mirze Alkića, poslije dvije propupštene šanse u otvaranju meča, krenulo kako su priželjkivali, iako je bila vidna njihova želja da osvoje sva tri boda.

Golman Jadranko Vidović, koji je kasnije imao nekoliko dobrih intervencija, napustio je svoj gol i gotovo na ivici kaznenog prostora, nespretno zahvatio loptu, u namjeri da je izbije, a kada je postala plijen Slobodana Sabljića, nije mu bilo teško da je pošalje u nezaštićenu mrežu za 0:1.

Radost Banjalučana trajala je kratko i već u 15.minuti, nakon kornera sa lijeve strane, lopta dolazi do Harisa Harambašića, koji sa oko 20 metara “evro-golom” poravnava rezultat na 1:1.

Igrala se 25.minuta kada je sa sredine terena Goran Kecman lijepo uposlio Nikolu Miličevića, koji je izašao sam pred protivničkog čuvara mreže Nikolu Diljevića i lobovao ga za preokret 2:1.

I u 30.minuti Miličević je na sceni, nakon što ga je odlično uposlio golman Vidović bacivši loptu rukom do centra, centrirao je sa lijeve strane, a akciju “brđana” u kojoj su učestvovali Kecman i Mešić završio je Neno Grahovac 3:1.

U 37.minuti Miličević je ovaj put tukao, odbijenu loptu u kaznenom prostoru prihvatio Armin Mešić i rutinski pogodio za 4:1.

Igrala se 43.minuta kada su domaći presjekli napad gostiju na sredini terena, Mešić je želio dodati loptu do Tice, neko iz odbrane Banjalučana ju je zakačio i usmjerio prema Miličeviću koji je utrčao “iz drugog plana”, zaobišao Diljevića i svojim drugim, a ukupno osmim folom u polusezoni potvrdio epitet prvog golgetera tima, za ishod prvog poluvremena od 5:1.

U nastavku domaći su, predvođeni iskusnim Goranom Kecmanom, koji je “gospodario” sredinom terena kontrolisali igru.

Nakon slobodnog udarca sa desne strane u 57.minuti pokušao je Karupović na “drugoj stativi”, golman gostiju brani, nakon čega kapiten domaćih dodaje Adnana Deumića kojem nije bilo teško da sa dva metra neometan pošalje loptu u mrežu.

Tačku na ovaj zanimljiv duel stavio je, ublaživši poraz gostiju, Dejan Diljević, “matiravši” u 88.minuti debitanta među stativama Ajdina Pađana koji je u finišu dobio priliku od strane trenera Alkića.

OFK Brdo (Hambarine): FK Naprijed (Banja Luka) 6:2(5:1)

Hambarine
Stadion: “Vedro polje”
Gledalaca: 50
Sudija: Saša Misimović (Gradiška)
Strijelci: Harambašić u 15., Miličević u 25. i 43., Grahovac u 30., Mešić u 37. i Deumić u 57. za Brdo, a Sabljić u 10. i D.Diljević u 88.minuti za Naprijed
Žuti karton: Lakić (Naprijed)

OFK BRDO:
Vidović (od 83. Pađan), Kobas, Harambašić, Karupović, Zdjelar, Kecman, Mešić, Deumić (od 73. Musić), Tica (od 65. Kljajić), Miličević, Grahovac

NAPRIJED:
N.Diljević, Panić, Lakić, Ćurković, Vujanić, Sabljić, D.Diljević, Jotanović, Batos, Kotrešević, Knežević

Igrač utakmice: Nikola Miličević (OFK Brdo)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com