Policijski službenici PU Prijedor, dana 30.10.2017.godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, kao rezultat rada u okviru akcije “Ugovor”, podnijeli su izvještaj protiv lica S.J. (1986) iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem” i “Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave”.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice S.J. počinilo navedena krivična djela, na način da je obavljajući poslove po osnovu ugovora radu, za više osiguravajućih društava, neovlašteno i za naknadu vršilo djelatnost posredovanja u kupoprodaji vozila, kom prilikom je na obrascima punomoći krivotvorilo potpise davaoca punomoći, odnosno na kupoprodajnim ugovorima krivotvorilo potpise kupaca ili prodavaca, te takvu dokumentaciju koristilo prilikom prepisa, registracije i odjave motornih vozila.

U dosadašnjim aktivnostima akcije “Ugovor” Policijska uprava Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijela je tri izvještaja protiv tri lica za počinjenih pet krivična djela.

PU Prijedor
Foto – ilustracija