Rudar-Prijedor je doživio prvi ovosezonski poraz u prvenstvu Prve lige Republike Srpske.

Protiv tradicionalno neugodne Drine poklekao je u Zvorniku “minimalcem” (1:0), pa sada ponovo zaostaje četiri boda u odnosu na Zvijezdu 09, a upravo subotnji takmac i Tekstilac Kort (Derventa) bodovno su se izjednačili sa”’rudarima sa Sane” i u “potjeri” su sada za liderom iz Etno sela Stanišići.

– Dobro smo otvorili utakmicu o čemu najbolje ilustruje podatak da smo u prvih deset minuta imali četiri kornera. Stvorili smo i dvije izgledne prilike. Kod prve Demir Jakupović je gotovo sa gol-linije umjesto da zatrese mrežu izbacio loptu. U drugoj kada je loptu uputio Novica Petrović prema Marku Bogićeviću, a golman domaćih odbio, nije imao ko da pritrči. To nije bio slučaj u momentina vođstva Zvorničana, iako su se oko strijelca Danijela Ćuluma nalazila trojica naših igrača – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Strateg Prijedorčana izrazio je zahvalnost Drini na srdačnom gostoprimstvu i korektnosti, a bez obzira što je protivnik igrao nešto zatvorenije, ne može se umanjiti ni njegova želja da dođe do pobjede.

– Svakako da nemam šta da zamjerim ni svojim prvotimcima, a ostaje žal što nismo osvojili bar bod i zadržali taj korak više u odnosu na Zvijezdu 09. Samim tim imali smo mogućnost da prvu etapu u regularnom dijelu takmičarske sezone jedini okončamo bez poraza. Nismo imali sreće u nastavku susreta, iako se igrala “viktorija” u polju protivnika, koji je imao poneku kontru, ali bez opasnosti. Nažalost. Mi praktično i nismo imali odbranu, uvođenjem Draška Lolića, Milana Šakića i Ervina Ćatića “sve karte” bacili smo na napad, međutim izostala je realizacija – konstatovao je Jelisavac.

Naredne dvije utakmice Rudar-Prijedor, koji je od dosadašnjih deset prvenstvenih okršaja sedam odigrao van svog grada (jednom je bio domaćin u Novom Gradu), trebalo bi da igra pred svojim navijačima.

Prvo dočekuje Sutjesku iz Foče, a potom Podrinje iz Janje.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com