U periodu od 05.10. do 07.10.2017. godine u Novom Sadu je održan jubilarni 50. Međunarodni sajam turizma.

Na 50. Međunarodnom, sajmu turizma predstavilo se 170 izlagača, što je dvostruko više nego prošle godine.

Uspješnijoj i boljoj ponudi Sajma turizma doprinijele su stručne međunarodne konferencije, degustacije vina i gastronomskih specijaliteta, kao i predstavljanje turističkih ponuda iz zemlje i inostranstva.

Turistička organizacija Republike Srpske je nastupila kao gost na štandu Turističke organizacije Vojvodine u dijelu na kojem su izlagali partneri iz regiona, gdje je predstavljena turistička ponuda Republike Srpske, a time i grada Prijedora.

Najveće interesovanje vladalo je za ponudu zimskih centara, ali interes je pokazan i za banjske centre, vjerske objekte i avanturistički turizam koji nudi Republika Srpska.

Turistička organizacija grada Prijedora je uzela aktivno učešće na 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu i dana 06.10.2017. godine posjetila sajam, jer sajam turizma u Novom Sadu predstavlja jedan od značajnijih i posjećenijih sajmova ovog dijela Evrope i privlači velik broj izlagača i posjetilaca.

Turistička organizacija grada Prijedora na sajmu akcenat stavila na predstavljanje prirodnih potencijala grada Prijedora, a najviše na promovisanje planine Kozare i NP „Kozara“ i zimske sezone 2017/2018.

Veliko interesovanje je potvrđeno kroz činjenicu da je propagandni materijal koji je postavljen na zajedničkom štandu iskorišten, odnosno da je distribuiran na sajmu.

Turistička organizacija grada Prijedora