Policijski službenici PU Prijedor, dana 03.10.2017.godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, kao rezultat rada u okviru akcije „Ugovor“, podnijeli su izvještaj protiv lica D.M.(1987) iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je D.M. počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret na način da je kao odgovorno lice osiguravajućeg društva iz Banja Luke, poslovna jedinica Novi Grad, neovlašteno obavljao djelatnost posredovanja u komisionoj prodaji motornih vozila, gdje je prilikom sačinjavanja ugovora o prodaji na ugovornom obrascu firme iz Cazina, kao i na punomoći za registrovanje vozila, krivotvorio potpise kupaca ili prodavaca, odnosno davaoca punomoći, a potom takvu dokumentaciju upotrebljavao prilikom registracije i odjave motornih vozila.

U dosadašnjim aktivnostima akcije „Ugovor“ Policijska uprava Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijela je dva izvještaja protiv dva lica za počinjena tri krivična djela.

PU Prijedor