Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva Prijedor i učenicima Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš“Busnovi, pripadnicima školske saobraćajne patrole, nastavljaju realizacijupreventivnih aktivnosti povodom akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

Dana 01.09.2017. godine u vremenskom periodu od 10,00 do 11,00 časova u neposrednoj blizini Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Prijedoru, a povodom prvog dana školske godine, zajedno sa policijskim službenicima u akciji„Zaštitimo djecu u saobraćaju“ učestvovala je i školska saobraćajna patrola, a koja je u skladu sa Pravilnikom o formiranju saobraćajnih patrole u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Auto-moto savezom Republike Srpske, formirana u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš“ Busnovi.

Tom prilikom pripadnici školske saobraćajne patrole su zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor, vršili regulisanje saobraćaja na način da su u neposrednoj blizini pješačkog prelaza ispred navedene škole, vršili zaustavljanje vozila, radi bezbjednog prelaska drugih učenika, odnosno njihovog odlaska iz škole, gdje su pokazali zavidno znanje u poznavanju i primjeni propisa u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Osnovni cilj formiranja školske saobraćajne patrola odnosi se na unapređenje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na bezbjednost učenika.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da voze sa povećanom opreznošću, smanje brzinu kretanja vozila u blizini školskih ustanova, odnosno da poštuju saobraćajne propise kako bi se zaštitili pješaci i najmlađi učesnici u saobraćaju, a roditelje podsjećamo na njihovu odgovornost u formiranju pravilnih stavova i navika kod djece, a radi njihovog što bezbjednijeg učešća u saobraćaju.

PU Prijedor