Rudar-Prijedor je ostvario i drugu pobjedu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, pošto je je sa minimalnih 1:0 drugim ovosezonskim golom Ognjena Jaćimovića savladao Napredak iz Donjeg Šepka.

Pobjeda „rudara sa Sane“ mogla je biti i ubjedljivija, ali za domaćina ovog susreta na prijedorskom Gradskom stadionu je najvažnije da su osvojena tri boda.

– Smatram da smo zasluženo pobijedili. Dosta dobro smo ušli u utakmicu, rano postigli gol, a propustili još tri-četiri idealne prilike u prvom poluvremenu. Da smo još jednom zatresli mrežu protivnika, mnogo mirnije bi ušli u nastavak meča. Najbitnije je da su momci pokazali ogromnu želju i htijenje, što je bilo vidno i tokom posljednjih 15-20 minuta, kada je i Stefan Gavranović, koji je unio dosta živosti, bio u šansi na asistenciju Srboljuba Jandrića, čija je uloga bila da smiri igru i stane na loptu i da dobar završni „pas“ – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Vrijedno je istaći da Prijedorčani nisu primili gol, poslije 13 utakmica.

Posljednji put mreža im je ostala netaknuta 18.maja u Rakelićima protiv Sloge (2:0) u Kupu Grada Prijedora, a potom u dva okršaaja ovog takmičenja, četiri prvenstvena i sedam prijateljskih megdana u pripremnom periodu nisu uspjeli da je sačuvaju.

– Istakao bih da je djelovao sigurno golman Nemanja Petrović, kako je i trebalo protiv rivala za kojeg smo znali da je odgovoran i disciplinovan i da će vrebati za svojom prilikom kakvu je jednu i stvorio u drugom poluvremenu. Ono što nas posebno raduje da odavno u većem broju nisu došli naši najvjerniji simpatizeri iz navijačke grupe „Alkohol bojs“. Zahvalio bih im se na punoj podršci tokom svih 90 minuta, a aplauzi po završetku utakmice sa tribina najbolja su ocjena da su bili zadovoljni partijom koju su moji igrači pružili – zaključio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com