Policijskoj stanici Prijedor 1, dana 12.08.2017. godine, oko 21,15 časova, prijavljeno je da je nepoznati maskirani izvršilac, u Prijedoru u trgovačkoj radnji, iz kase otuđio novac od pazara, dok je radnica trgovačke radnje, u namjeri sprečavanja izvršioca u izvršenju krivičnog djela zadobila lake tjelesne povrede.

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta, došlo se do operativnih saznanja da se izvršilac ovog krivičnog djela taksi vozilom zaputio u pravcu Banja Luke.

U saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Banja Luka, u mjestu Tunjice, zaustavljeno je taksi vozilo i nepoznati izvršilac lišen slobode, kom prilikom je kod istog pronađen i oduzet otuđeni novac.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o licu E.B. (1986) iz Prijedora, koji je navedenog dana, maskiran u predjelu lica i sa kačketom na glavi, ušao u unutrašnjost trgovačke radnje u Prijedoru, iskoristio nepažnju radnice te iz kase otuđio novac u iznosu od 170 KM.

U pokušaju sprečavanja izvršioca da napusti lice mjesta sa otuđenim novcem, radnica trgovačke radnje zadobila je lake tjelesne povrede.

Nakon završene kriminalističke obrade i pribavljanja dokaza, osumnjičeni E.B. je otpušten iz službenih prostorija, protiv kojeg će, nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Razbojnička krađa“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija