Nakon debakla u finalu turnira u Mrkonjić Gradu kada je domaća Sloboda savladala Rudar-Prijedor sa 6:0, novi šamar dobili su Prijedorčani proteklog petka u Žeravici.

Naime, domaće Jedinstvo, član Druge lige RS-Grupa Zapad je u polufinalu turnira na kojem su „rudari sa Sane“ branili titulu, slavilo je sa 4:0.

Izabranici Borisa Savića, nekadašnjeg igrača Rudar-Prijedora nadigrali su svoje protivnike i golovima Lazića, Ilića, Babića i Ećimovića, ostvarili ubjedljivu pobjedu.

Tako su Prijedorčani sa posljednja dva pripremna susreta napravili „očajnu“ uvertiru za početak šampionata Prve lige RS u kojoj imaju šampionske ambicije.

Treba reći da su „rudari sa Sane“ nastupili u sastavu za koji se očekuje da će biti početni u prvom kolu borbi za bodove.

Postavlja se pitanje šta se dešava sa ekipom Rudar-Prijedora.

Da li su pripreme odrađene kvalitetno, koliko su traga na igračima ostavila skoro svakodnevna putovanja u Novi Grad gdje su uglavnom održavani treninzi, zašto je stiglo nekoliko „štopera“ a nijedan klasičan napadač, a u fudbalskoj javnosti grada na Sani sve glasnije se spominje i „tihi bojkot“ trenera Jelisavca od strane pojedinih igrača.

Ostalo je još šest dana do početka prvenstva i derbija sa Podrinjem u Janji.

Do tada, Prijedorčani imaju malo vremena da nešto promijene kako bi ostvarili povoljan rezultat.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Jedinstvo Žeravica