Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Novi Grad, dana 24.07.2017.godine, u Novom Gradu izvršili su kontrolu lica B.P.(1998) i B.Č.(1998), kom prilikom je kod lica pronađeno i oduzeto 14 manjih zamotuljka zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

U cilju prikupljanja dokaza u vezi izvršenja krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, dana 25.07.2017.godine, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i na osnovu naredbe Osnovnog suda u Novom Gradu, izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi lice B.P., kom prilikom je pronađena i oduzeta vrećica sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 9,71 grama i jedna digitalna vaga.

Nad licem B.P. izvršena je kriminalistička obrada, zbog počinjenog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, a nakon kompletiranja predmeta protiv lica B.P., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za ovo krivično djelo.

Svi oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu.

PU Prijedor