Imajući u vidu izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalazi opština Ljubinje čiji su građani i njihova imovina ugroženi vatrenom stihijom koja pričinjava veliku materijalnu štetu, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković odobrio je dodjelu novčanih sredstava iz Budžeta grada Prijedora u iznosu od 10.000 KM, na ime pomoći za sanaciju šteta prouzrokovanih požarima u opštini Ljubinje.

Pored novčanih sredstava koja su prijeko potrebna ovoj lokalnoj zajednici u ovom trenutku, gradonačelnik Prijedora je Skupštini grada Prijedora uputio prijedlog odluke o prenosu prava vlasništva nad vatrogasnim vozilom marke „Lada Niva“ sa Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor na Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Ljubinje.

Pomenuto vozilo, Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor je naslijedila od Dobrovoljnog vatrogasnog društva Omarska, koje je prestalo sa radom.

Budući da ovo vozilo nije u upotrebi, odlučeno je da se kao donacija preda na upotrebu onima kojima je prijeko potrebno i da obavlja funkciju za koju je namijenjeno odnosno gašenju požara za ruralne i teško pristupačne terene.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković želi ovim putem, da pored materijalne, uputi i moralnu podršku građanima Ljubinja od građana Prijedora i da poželi da štete od požara budu što prije sanirane, a da se slične prirodne katastrofe više nikada ne ponove.

KABINET GRADONAČELNIKA PRIJEDORA

Foto – TVJ Prijedor