stijepic u akcijiFudbaleri Rudar-Prijedora su u Višegradu ostvarili prvu gostujuću pobjedu u novom prvenstvu Prve lige Republike Srpske, a posebno raduje činjenica što je trijumf nad ekipom Drine HE od 3:1 „ovjerio“ Saša Stijepić.

Iskusni napadač je ovog ljeta iz Švedske ponovo došao među „rudare sa Sane“ i najavio da bi ponovo, kao i u periodu kada su od 2007-2009. godine od drugoligaškog ranga stigli do premijerligaške konkurencije, takođe pod vođstvom trenera Darka Nestorovića, trebao da bude jedna od glavnih uzdanica zeleno-crnih.

-Dobro je da smo, poslije remija i dva poraza na terenima svojih rivala, kada nismo zatresli mrežu, ovoga puta bili efikasni i to u samo jednom poluvremenu. Drago mi je što sam postigao gol, trudiću se da to učinim i u narednim mečevima – priča Stijepić.

Ispostavilo se da je šef struke Prijedorčana bio potpuno u pravu što je Stijepića poštedio u proteklom susretu, kada je na teškom terenu gostovalo Podrinje iz Janje. Odužio mu se već u Ljubiji u šesnaestini finala Kupa BiH protiv federalnog prvoligaša Podgrmeča iz Sanskog Mosta, dobro se kretao i odvlačio pažnju protivničke odbrane, a u „Andrićevom gradu“ i pogotkom.

-Saradnja sa Nestorovićem je bila oduvijek dobra iz vremena kada smo ispadali iz Prve lige RS, trudio sam se da i tada pomognem klubu, a došao sam i sada sa željom da se zaustavi njegovo posrtanje – nastavlja Stijepić.

Vremena za slavlje nije bilo mnogo, već u subotu u Omarsku dolazi Vlasenica, koja je za Prijedorčane prava nepoznanica, ali izvjesno je sa istim bodovnim učinkom i stepenicu više plasirana od njih.

-Novajiliju moramo maksimalno ozbiljno shvatiti, igraće „na krilima“ pobjede protiv gatačke Mladosti. Šteta je što, zbog crvenog kartona dobijenog u Višegradu neće igrati Aco Đokić, ali nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona vraća seu tim kapiten Borislav Mikić. Jedno je sigurno, pružićemo maksimum, ko god da bude igrao – naglasio je Stijepić.

N.Đerić/A.Drakulić