tenis-veteraniNa terenima Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović” Prijedor održan je turnir iz kalendara Internacionalne teniske federacije „Prijedor Open 2014” .

Turnir seniora-veterana iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Švajcarske, Italije, Austrije i BiH okupio je 50-ak takmičara, a među njima 15 iz kluba domaćina, TK „Dr Mladen Stojanović”.

Kod dama (plus 35 godina) trijumfovala je Poljakinja Maciej Bando a Prijedorčanka Suzana Dakić bila je druga.

U kategoriji veterana plus 40 godina igrano je prijedorsko finale. Leonardo Samardžija rezultatom 6:4 i 6:3 bio je bolji od Nenad Jandrića koji je povrijedio nogu.

Maciej Bando iz Poljske (plus 35 godina) pobijedio je Donija Blagojevića (BiH). Još su igrali Prijedorčani Siniša i Slaven Drljača te Darko Radanović iz Srbije.

Višeslav Trnavac (plus 45) iz Srbije dobio je prvi set rezultatom 7-6 (3) a nakon povrede Andreas Petermen iz Njemačke je predao meč. Do četvrtfinala je dospio Prijedorčanin Nenad Babić.

U konkurenciji takmičara starijih od 50 godina prvi je Slovenac Ivo Belis, drugoplasirani Dragan Radetić, treći Dragoslav Balaban, četvrti Milivoj Šormaz i peti Goran Bjelica (BiH).

Kod takmičara plus 55 godina pobjedio je Ismir Brkić(BiH), drugi Robert Hublik(AUT), a peti Prijedorčanin Mladen Jelača.

U konkurenciji veterana plus 60 godina pobjednik je Vojislav Džebić (SRB), drugi je Prijedorčanin Rajko Balaban a treći Rajko Surtov.

Pokrovitelj Turnira bio je Grad Prijedor, a medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik”.

Narednog vikenda naš grad će obilježiti vrijedan i rijedak jubilej: 100 godina igranja tenisa u gradu na Sani. Tim povodom organizuje se turnir „BIJELIH 100 GODINA”.

RTV Prijedor
Foto –Facebook