Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika PS Kozarska Dubica, uhapšeno je lice koje je otuđilo skupocjeno vozilo.

-Policijskoj stanici Kozarska Dubica, dana 07.06.2017. godine u 06,05 časova prijavljeno je da je u mjestu Jošik, opština Kozarska Dubica, u toku noći 06./07.06.2017. godine, iz dvorišta porodične kuće otuđeno putničko motorno vozilo marke „Mercedes 220 C“, vrijednosti 70.000 KM, vlasništvo lica M.K. iz Kozarske Dubice. Preduzimanjem istražnih mjera i radnji, policijski službenici PS Kozarska Dubica, istog dana, oko 10,00 časova u Kozarskoj Dubici, lišili su slobode lice E.M. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa“ – navodi se u saopštenju PU Prijedor.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice E.M, dana 07.06.2017. godine oko 03,00 časa, iz dvorišta porodične kuće oštećenog, otuđilo putničko motorno vozilo marke „Mercedes 220 C“, a kojim je nakon otuđenja vozila, u mjestu Cerovljani, opština Gradiška, sletilo sa kolovoza a zatim i napustilo lice mjesta.

Na licu mjesta saobraćajne nezgode od strane policijskih službenika PS Gradiška i PS Kozarska Dubica, izvršen je uviđaj, kojim je utvrđeno da je na vozilu nastala veća materijalna šteta.

-Uz saglasnost dežurnog tužioca, Okružnog javnog tužilaštva Prijedor a na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo lica Đ.B. iz Kozarske Dubice, a koje je koristilo osumnjičeno lice, te su tom prilikom pronađeni te privremeno oduzeti predmeti koji potiču iz naprijed navedenog krivičnog djela – navodi se u saopštenju PU Prijedor.

Po dokumentovanju i kompletiranju predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica E.M. biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – PU Prijedor