Ekipa Prijedora osvojila je prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji na petom Memorijalnom padobranskom kupu “Pet zvijezda”.

Na smotri koja se održava u znak sjećanja na pilota Alena Crnalića, instruktora Nemanju Goronju i padobrance Nikolu Stevića, Stefana Karanovića i Srđana Kosića, čiji su životi tragično ugašeni 20. maja 2012. na sportskom aerodromu u Zalužanima, ekipa u sastavu Draško Lajić, Ivan Lajić, Nenad Martinović, Siniša Vujaković, Pavle Šolak i Boban Ivetić sa 119 centimetara bila je najbolja ispred Danske jedan sa 155 i Poljske sa 197 centimetara. Nastupilo je deset ekipa, a domaćin i organizator takmičenja Vazduhoplovni klub Skaj Dajv Banjaluka bio je šesti.

– Održano je i pojedinačno takmičenje na kojem je trijumfovala Ternila Like iz Danske sa 12 centimetara. Drugi je bio Draško Lajić iz Prijedora sa 16, koliko je imao i trećeplasirani Miroljub Janićijević (Nebeske vidre, Niš). Možemo se pohvaliti da su na ovom takmičenju nastupili padobranci iz Kanade, Austrije, Njemačke, Danske, Poljske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske – naglasio je član Vazduhoplovnog kluba Skaj Dajv Zoran Kovačević.

On je istakao da je ova manifestacija trajala ukupno deset dana.

– Trening kamp je počeo još prošlog petka, 26. maja, i zaključno sa nedjeljom sve je trajalo deset dana. Ponosni smo što je kroz kamp prošlo više od 150 ljudi, uglavnom padobranaca. Već je dogovoreno da se okupimo i naredne godine, a termin je 25. maj 2018. Nekoliko dana kasnije, odnosno na kraju kampa biće održan i šesti Memorijalni padobranski kup “Pet zvijezda”- dodao je Kovačević.

“Big vej”

Ovaj skup padobranaca ostaće upamćen i po oborenom rekordu BiH u “big veju”. Naime, 16 padobranaca na nebu iznad Zalužana napravilo je veliku zvijezdu, takozvani “big vej” i tako oborilo rekord koji je ranije bio u vlasništvu 11 padobranaca.

Glas Srpske
Foto – PET ZVIJEZDA
FB PET ZVIJEZDA memorijalni padobranski kup