Rekonstrukcija prijedorske ulice Vuka Karadžića bliži se kraju.

Izgrađen je novi sistem odvoda površinskih voda, zamjenjene su kanalizaciona i grijna mreža, rekonstruisana je i rasvjeta, a kolovoz i pješačke staze u ulici dobili su novi izgled. U ulici je nedavno pušten saobraćaj, a zvanično otvaranje planirano je za 16. maj – Dan grada Prijedora.

Ulica Vuka Karadžića spaja prijedorsku autobusku i željezničku stanicu sa Srednjoškolskim centrom i jedna je od najfrekventnijih gradskih ulica. Prijedorčani saglasni – ulica u novom ruhu izgleda vrlo dobro. Ipak, neki imaju i sitne zamjerke.

Osim zamjene podzemnih instalacija, ugradnjom nove led-rasvjete u ulici je riješen i problem slabe osvjetljenosti, čime će biti povećana bezbjednost pješaka. Na novoizgrađenom platou postavljeno je spomen-obilježje ljubijskim rudarima, a planirana je i sadnja novog drvoreda. Sredstva za rekonstrukciju obezbijedio je grad Prijedor.

“Kompletni radovi su procijenjeni na milion i 85 hiljada maraka, dio sredstava pored rekonstrukcije preduzećima je povukla i izgradnja podzemnih instalacija”, rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Cilj je da ulica Vuka Karadžića nakon završetka radova bude jedan od najuređenijih u Prijedoru, a iz gradske Uprave poručuju da će se u skladu sa materijalnim mogućnostima i procjenama prioriteta, nastaviti rekonstrukciju pojedinih gradskih ulica.

RTRS