glas-ilustracijaPotpis pokojnog Josipa Ćorića iz Prijedora na ugovoru o pružanju advokatskih usluga, potpisanom 10. novembra 2006. godine između Ćorića i optuženog za prevaru advokata Dragana Radetića (57), nije autentičan.

Ovo je rekao vještak grafološke struke Ljubomir Gogić u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Radetiću i njegovoj punici Jeleni Đenadija (78) koji se terete da su Josipa Ćorića prevarili za imovinu vrijednu više od 160.000 maraka.

Vještak Gogić je kazao da su na ostalim dokumentima i ugovorima između Radetića i Ćorića potpisi obojice autentični. Gogić je kazao da su Ćorićevi potpisi autentični i na priznanicama o prijemu novca od Radetića.

Specijalni tužilac Slobodan Ćelić u sudu je kazao da se Radetić poziva na ugovor iz 2006. godine i da je na osnovu njega legalno isplatio novac Ćoriću.

– Međutim, na tom ugovoru se nalazi puni potpis Ćorića. Kada se taj potpis uporedi sa rukopisom Radetića, može se vidjeti da je on potpisao ugovor na ime Ćorića – kazao je Ćelić.

Optužnica Radetića tereti da je zloupotrebom ovlašćenja na osnovu lažnog ugovora o pružanju advokatskih usluga bez saglasnosti Josipa Ćorića od opštine Prijedor naplatio 120.268 maraka naknade za njegovo izuzeto zemljište i kamatu u iznosu od 30.465 maraka.

Novac je prebacio na svoj račun, a da o tome nije upoznao Ćorića kojem je prebacio samo 30.000 maraka, a po uplati je sačinio dvije priznanice kao da mu je i u gotovini dao 45.000 maraka. Tereti se i da je Ćorića doveo u zabludu i uvjerio ga da svoju imovinu vrijednu oko 160.000 maraka, koju je testamentom bio ostavio sinu, prepiše na njegovu punicu Jelenu Đenadija.

Glas Srpske