Policijskoj stanici Prijedor 2, dana 10.04.2017.godine oko 12:00 časova prijavljeno je da je u mjestu Malo Palančište u Prijedoru pronađena odstrijeljena divljač-srndać.

Zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela „Nezakonit lov“ policijski službenici preduzeli su mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja okolnosti krivičnog djela i pronalaska izvršioca.

Istog dana u šumi zvanoj Pavetnjak u Palančištu pronađeno je lice R.S. iz Prijedora koje je kod sebe imalo vojno vatreno oružje, kao i određenu količinu sirovog mesa i glavu odstrijeljenog srndaća.

Od navedenog lica na licu mjesta oduzeta je poluautomatska puška kalibra 7,62mm, karabin M48 kalibra 7,9mm, osam komada metaka pripadajućih kalibara za navedeno vatreno oružje, oko 15 kg mesa i glava odstrijeljene divljači.

Nad licem R.S. izvršena je kriminalistička obrada, tokom koje je utvrđeno da je osumnjičeni istog dana u jutarnjim časovima iz vojne poluautomatske puške odstrijelio srndaća, čime je počinio krivično djelo „Nezakonit lov“, dok je posjedovanjem vojnog naoružanja počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kojem će po kompletiranju predmeta, protiv lica R.S., biti dostavljen izvještaj za krivična djela „Nezakonit lov“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijska uprava Prijedor
Foto – ilustracija