Rudar-Prijedor je lepršavom igrom, potvrdivši epitet najefikasnije ekipe u Prvoj ligi Republike Srpske, zasluženo savladao Slogu sa ubjedljivih 5:1 i tako zadržao drugu poziciju.

Draško Lolić je otvorio i zatvorio goleadu, četvrti put ovog proljeća po dva puta zatresao protivničke mreže, a sa ukupno 13 pogodaka osamio se na listri strijelaca ovog takmičenja.

Odmakao je za Selmiru Mahmutoviću, sa kojim je dijelio golgeterski tron, jer napadač Dobojlija nije bio na raspolaganju treneru Mitru Lukiću zbog žutih kartona.

Trijumf izabranika Zlatka Jelisavca najavio je Lolić u 13.minuti, kada je pred kaznenim prostorom gostiju ukrao loptu i prošavši kraj svojih čuvara, ispod istrčalog golmana Miroslava Lukanovića po zemlji pogodio cilj za 1:0.

Mogao je Milan Šakić u dva navrata da poveća prednost narandžasto-crnih.

U 24.minuti je oklijevao, pa je loše zahvatio loptu u izglednoj situaciji, a sedam minuta kasnije kada se našao pred Lukanovićem, ciljao je u lijevu stativu.

Ipak u 35.minuti Srđan Malinović je prihvatio loptu na oko 13-14 metara na lijevoj strani i poslao je u suprotan donji ugao za 2:0.

Igrala se 44.minuta kada je Harun Jupić šutirao, lopta pogodila u šesnaestercu domaćih Milenka Malovića u ruku, a Borislav Lukić je bio siguran iz jedanaesterca za 2:1.

Pred sam odlazak na odmor Šakić, po narodnoj „treća-sreća“, na oko 17 metara sam se izborio za udarac ispred šesnaesterca i postavio rezultat prvog poluvremena 3:1.

Mogla je Sloga ponovo da smanji u 51.minuti, ali Jupić je prvo izblokiran, a potom sa desetak metara poslao loptu kraj gola.

U 58.minuti Šakić, poslije duplog pasa sa Lolićem, iskosa sa lijeve strane cilja pogađa suprotan ugao za 4:1.

Iako je Rudar-Prijedor imao više loptu u svom posjedu i prijetio, još jednom je rival iskoristivši uspavanost odbrane domaćih mogao do gola u 67.minuti, ali ovoga puta iz odlične situacije Ermin Vehabović šalje loptu preko prečke.

Opet je kazna stigla njegov tim u 79.minuti.

Ognjen Jaćimović je tukao sa lijeve strane, Lukanović odbio loptu, a najbolji igrač susreta Lolić postavio konačan ishod 5:1 volejem iskosa sa desne strane pogodivši suprotan ugao.

Rudar-Prijedor: Sloga 5:1(3:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 250
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica) 6,5
Strijelci: Lolić u 13. i 79., Malinović u 35., Šakić u 45. i 58. za Rudar-Prijedor, a B.Lukić (iz jedanaesterca) u 43.minuti za Slogu
Žuti kartoni Malović, Rokvić, Kovljen (Rudar-Prijedor), B.Lukić, Radovanović (Sloga).

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić -, Davidović 6,5, Malović 6,5 (od 78.Harambašić -), Vojnović 6,5, Lolić 8, Šakić 7,5 (od 68.Kovljen -), Rokvić 6,5 (od 37.Panić 6,5), Malinović 7, Jaćimović 7, Popović 7, Marić 7,5.

SLOGA:
Lukanović 5,5, Janković 5 (od 46.Radovanović 5), Đukić 6, J.Lukić 7, Bećarević 6,5, B.Lukić 6 (od 72. S.Ilić -), Blagojević 6, Todić 5,5,Jupić 6, Čebić 5,5 (od 80.N.Ilić -), Vehabović 6

Igrač utakmice: Draško Lolić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com