U susretu 21.kola Prve lige Republike Srpske, fudbaleri Rudar-Prijedora savladali su ekipu Sloge iz Doboja sa ubjedljivih 5:1 (3:1).

Mrežu gostiju “načeo” je najbolji igrač domaćih ovog proljeća Draško Lolić u 13.minuti kada je izašao sam pred golmana Lukanovića i rutinski poslao loptu iza njegovih leđa.

Prednost je udvostručio Srđan Malinović u 33.minuti kada je malo iskosa sa lijeve strane sa 12-13 metara gađao i pogodio dalji ugao gola Dobojlija.

Izabranici Mitra Lukića su iz penala u 44.minuti preko Borislava Lukića postigli pogodak za 2:1 nakon što je lopta u šesnaestercu domaćih nekoga pogodila u ruku.

Do odlaska na odmor oko 200 prisutnih gledalaca je vidjelo još jedan pogodak pošto je već u narednoj minuti Šakić pogodio donji desni ugao Lukanovića udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Isti igrač je nakon solo prodora po lijevoj strani u 57.minuti iskosa sa 7-8 metara ponovo pogodio pa je bilo 4:1.

Konačan rezultat postavio je Lolić evro-golom u 79.minuti susreta kada je nakon šuta Jaćimovića sa lijeve strane Lukanović odlično intervenisao, ali se lopta odbila do najboljeg strijelca Prve lige RS koji je iskosa sa 15-ak metara volejem pogodio suprotni ugao.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com