eltatv-blanik kupNa Aerodromu „Urije” u Prijedoru proteklog vikenda održan je deveti Blanik kup, takmičenje u preciznom slijetanju jedrilicom. Na ovogodišnjem Blanik kupu učestvovalo je 30 takmičara iz BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Poljske.

Ibrahim Topić iz Bihaća ukupni je pobjednik ovogodišnjeg Blanik kupa. Njegova ekipa osvojila je prvo mjesto u ekipnoj konkurenici, a Ibrahim je bio najbolji i u pojedinačnoj konkureniciji.

– Lijep je osjećaj. Dugo se bavim ovim sportom i svaka pobjeda mi je značajna, rekao je on.
Značajne rezultate ostvarila je i ekipa Aero-kluba “Prijedor”. Osvojili su prvo mjesto u prvenstvu RS i drugo mjesto u prvenstvu BiH.

Pored takmičarskog, ovogodišnji Blanik kup imao je i humanitarni karakter. Sva sredstva od kotizacije biće donirana Udruženju djece sa posebnim potrebama u Doboju.

– S obzirom da ide školska godina, vjerujemo da će im nešto od školskog materijala dobro doći. Oni su u maju bili poplavljeni, pa pozivamo sve, ne samo sportiste da se odazovu ovoj akciji, poručila je Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS.

Cilj takmičenja jedrilicom jeste što bliže sletjeti na zamišljenu liniju.

Blanik kup podržao je grad Prijedor sa 2.000 KM, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave sa 3.000 KM, a isti iznos obezbjedilo je i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

ELTA TV