Rudar-Prijedor je u generalnoj provjeri prvoligaša Republike Srpske pred start proljećnih borbi za bodove u premijernom ovogodišnjem predstavljanju pred svojim navijhačima na Gradskom stadionu ubjedljivo savladao Slobodu iz Mrkonjić Grada sa 3:0.

Izabranicima Zlatka Jelisavca bila je ovo peta uzastopna pobjeda u pripremnom peridou, a u posljednja četiri susreta nisu primili gol.

Već u 6.minuti Milenko Malović je iz slobodnog udarca sa oko 18 metara gađao gornji lijevi ugao dojučerašnjeg golmana „rudara sa Sane“ Nemanje Petrovića, koji je izbio loptu u korner.

Ipak, domaći su poveli u 23.minuti kada je kapiten Rastko Rokvić umakao pažnji odbrane rivala prihvatio loptu i zaobišavši Petrovića sa lakoćom sa dva-tri mestra zatresao mrežu za 1:0.

Ubrzo i Draško Lolić je izmamio aplauze sa tribina pokušajem iz daljine, ali je lopta otišla kraj okvira gola.

Rezultat do poluvremena je ostao nepromijenjen, iako je sastav iskusnog trenera Dragana Vukše zaigrao otvorenije.

Međutim, vrijedan pažnje je jedino pokušaj Igora Mirkovića iz „slobodnjaka“ u 36.minuti, ali sa oko 20 metara tukao je pravo u dobro postavljenog Dejana Inđića.

Tek što je počeo drugi dio mogli su Prijedorčani u 48.minuti da udvostruče prednost.

Akciju koju je po desnoj strani započeo Rokvić, a nastavio Lolić nije uspješnom realizacijom okončao Milan Šakić, našavši se „oči u oči“ pred Petrovićem, još jednom odličnim u gotovo „mat“ situaciji.

Činilo se da bi gosti mogli kazniti svog protivnika, u 52.minuti sa ivice šesnaesterca izvanredno je Nebojša Stjepanović ciljao gornji desni ugao Inđića, koji je izvanrednom paradom ukrotio ovaj izuzetno neugodan šut.

U 60.minuti Ervin Ćatić je centrirao sa lijeve strane, a Rokvić sa sedam-osam metara oklijevao i Petrović je „pokupio“ loptu.

Šest minuta kasnije u novom „obračunu“ dvojice pomenutih aktera, Petrović je ponovo izašao kao pobjednik.

Ipak, u 78.minuti Šakić je pogodio lijevu stativu, a Ognjen Jaćimović, jesenas prvi strijelac Rudar- Prijedora, koji se samo nekoliko trenutaka ranije našao na terenu,bio je na pravom mjestu i povisio prednost svog tima na 2:0.

Konačan ishod postavljen je četiri minuta kasnije, kada je prošao i idealno „zavrnuo“ pred gol Mrkonjićana Vedran Panić, a Petrovića na „kapitulaciju“ primorao i Srđan Malinović.

Do kraja mofla je Sloboda do počasnog pogotka, ali je Đorđe Šarac bio na visini zadatka, kada se Želimir Đukarić našao sam pred njim, a na suprotnoj strani pokušao je Nikola Miličević sa desne strane, a lopta fijuknula tik kraj suprotne.

Rudar-Prijedor: Sloboda(MG) 3:0(1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 150
Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)
Strijelci: Rokvić u 23., Jaćimović u 78. i Malinović u 82.minuti

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić, Popović, Davidović, Vojnović, Malović,Malinović, Lolić, Gavranović,Rokvić, Ćatić, Šakić
Igrali su još: Šarac, Petrović, Marić, Harambašić, Paunović, Panić, Jaćimović, Kuridža, Miličević

SLOBODA:
Petrović, Sladojević, Ćulum, Kovačević, Gračanin, Mirković, Stjepanović, Milosavljević, Lazendić, Malbašić, Kršljić
Igrali su još: Kukavica, Tučić, Đukarić, Travar, Babić, Zarić, Topić, Savanović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com