Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, dana 04.02.2017.godine lišili su slobode lice P.B. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni istog dana oko 12:40 časova počinio pomenuta krivična djela na način da je oštećenom licu R.B. iz Prijedora uputio ozbiljne prijetnje po život, držeći pri tom ručnu bombu M75.

Do dolaska i intervencije policijskih službenika osumnjičeni je ručnu bombu odložio u kutiju električnog brojila u zgradi stanovanja.

Nakon lišenja slobode lica, otklanjanje ručne bombe sa lica mjesta izvršili su članovi deminerskog tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv osumnjičnog dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija