mup usk-pljacka konzuma (1)Policijski službenici MUP-a USK, u saradnji s policijskim službenicima CJB Prijedor i SJB Novi Grad, lišili su slobode dvije osobe koje se sumnjiči da su prije dvije noći opljačkale supermarket Konzum u Cazinu.

Nakon što su dvije nepoznate osobe u noći s nedjelje na ponedjeljak na naročito drzak način i uz prijetnju oružjem – automatskom puškom i pištoljem, otuđili blizu 4.000 KM od radnica supermarketa Konzum u Cazinu, policijski službenici Policijske stanice Cazin poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji kako bi došli do saznanja o osobama koje bi se mogle dovesti u vezu s počinjenim krivičnim djelom.

Operativnim radom na terenu i u saradnji s policijskim službenicima CJB Prijedor i SJB Novi Grad identifikovani su počinioci ovog krivičnog djela.

“Radi se o S. Z. (1996.) rođenom u mjestu Jezerski u Bosanskoj Krupi, gdje je i nastanjen, te N. Č. (1982.) iz Bihaća, nastanjenom na području Novog Grada, koji su lišeni slobode”, istakli su u MUP-u.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bosanska Krupa i Okružnog tužilaštva Banja Luka izvršeni su pretresi objekata na više lokacija na području općine Bosanska Krupa i Novi Grad, gdje su pronađeni predmeti i sredstva izvršenja krivičnog djela.

Također, prilikom bježanja s mjesta događaja izvršioci su odbacili određene odjevne predmete, kao i sredstva izvršenja, koje su pripadnici policije pronašli na lokalitetu Krivodol u općini Bosanska Krupa.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva, nad ovim osobama je zavedena kriminalistička obrada te su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predani na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću.

Tekst – Klix.ba
Foto – MUP USK

mup usk-pljacka konzuma (2) mup usk-pljacka konzuma (4) mup usk-pljacka konzuma (5) mup usk-pljacka konzuma (3)