cjbpdPolicijskoj stanici Novi Grad, dana 31.12.2016.godine oko 11,50 časova prijavljeno je da je u mjestu Rudice, opština Novi Grad, neposredno prije prijave došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je pješak M.LJ. zadobio teške tjelesne povrede, dok se nepoznati vozač koji je prouzrokovao nezgodu vozilom udaljio sa lica mjesta.

Radeći na rasvjetljavanju okolnosti saobraćajne nezgode i pronalasku izvršioca, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, dana 03.01.2017.godine lišili su slobode lice S.B. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice S.B., upravljajući službenim vozilom jedne zdravstvene ustanove iz Novog Grada, prouzrokovalo saobraćajnu nezgodu, ostvarivši kontakt sa pješakom M.LJ., a potom se udaljilo sa lica mjesta.

Istog dana, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“, lišeno je slobode i lice A.P. iz Novog Grada.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je lice A.P., kao rukovodilac u zdravstvenoj ustanovi čijim je službenim vozilom lice S.B. prouzrokovalo nezgodu, neprijavljujući lice S.B. za prouzrokovanje saobraćajne nezgode te prikrivajući oštećenja na službenom vozilu, prikrio izvršenje opisanog krivičnog djela i počinioca.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Po kompletiranju predmeta protiv lica S.B. slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivična djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi“, dok će protiv lica A.P. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija