anadolija-prijem-vjerske-zajedniceGradonačelnik Prijedora Milenko Đaković konstatovao je, nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema za predstavnike vjerskih zajednica, da se u Prijedoru, kao jednoj od najmultietničkijih sredina u BiH, živi zajedno i mirno. On je istakao da Gradska uprava, vjerske zajednice te vladine i nevladine organizacija treba da stvaraju što bolji ambijent za razvoj grada Prijedora, u svim oblastima.

Protojerej stavrofor Mladen Majkić, u ime Srpske pravoslavne crkve, izrazio je zadovoljstvo odnosom Gradske uprave prema vjerskim zajednicama. On se složio da u Prijedoru vlada klima razumijevanja i dogovaranja, te međusobnog uvažavanja, što je veoma bitno za napredak društva u cjelini. Husein efendija Velić, glavni imam Medžlisa Islamske vjerske zajednice Prijedor, ocijenio je da su odnosi vjerskih zajednica i Gradske uprave na visokom nivou, što svakako doprinosi ukupnom razvoju društva.

Amir efendija Mahić, glavni imam Medžlisa Islamske vjerske zajednice Kozarac, naglasio je da je Prijedor mirna sredina koja ima mnogo pozitivnog za istaći i pokazati, što doprinosi mirnom suživotu svih.

Na kraju prijema razmijenjene su međusobne čestitke povodom vjerskih blagdana i novogodišnjih praznika. Ovome prijemu, zbog ranije preuzetih obaveza, nisu prisustvovali predstavnici Katoličke i Ukrajinske crkve.

RTV Prijedor
Foto – Anadolija