cjbpd-petarde-nisu-igracke-akcija-1Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su, u okviru kampanje „Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik“, dana 23.12.2016.godine na Trgu Majora Zorana Karlice u Prijedoru, kao i na trgovima koje operativno pokrivaju Policijske stanice Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica, vršili podjelu letaka pod nazivom „Petarde nisu igračke“.

Cilj podjele letaka jeste podsjećanje građana da petarde nisu igračke i da upotrebom pirotehničkih sredstava mogu biti prouzrokovane ozbiljne tjelesne povrede.

Podjela letaka i edukativne aktivnosti na ovu temu sprovedene su u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ i OŠ „Branko Ćopić“ u Prijedoru, za učenike različitog uzrasta, kom prilikom su putem video prezentacija djeci predočene opasnosti pirotehničkih sredstava i povrede koje mogu nastati upotrebom petardi.

Policijski službenici će tokom narednih dana nastaviti sa preventivnim aktivnostima u cilju sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava i upotrebe istih protivno zakonskim propisima.

Podjećamo građane da su za upotrebu pirotehničkih sredstava protivno zakonskim odredbama predviđene novčane kazne u iznosu od 300 KM do 900 KM.

CJB Prijedor

cjbpd-petarde-nisu-igracke-akcija-2 cjbpd-petarde-nisu-igracke-akcija-3 cjbpd-petarde-nisu-igracke-akcija-4 cjbpd-petarde-nisu-igracke-akcija-5