rudar prijedor-novi igraci na pripremamaNi u sedmom prvenstvom odmjeravanu snaga u Gacku protiv uvijek neugodne Mladosti u Prvoj ligi Republike Srpske fudbaleri Rudar Prijedora nisu uspjeli da ostvare pobjedu. U igri bez golova, drugi put su remizirali i ostali na samo dva postignuta gola.

-Bila je to odlična, kvalitetna utakmica. „Prštalo“ je na sve strane, imao je i domaćin svoje šanse, ali i mi smo stvorili nekoliko zrelijih prilika, koje nismo iskoristili, te je neriješen ishod na kraju i najpravedniji – rekao je šef stručnog štaba zeleno-crnih Darko Nestorović.

Nedostajao je Vedran Kanatar, zbog suspenzije u prva dva kola, za kojeg su mnogi u prijedorskoj fudbalskoj čaršiji, kao „zdravo za gotovo“ prihvatili informaciju plasiranu u javnosti da prelazi u redove prvoligaša FBiH, Rudara iz Kaknja.

-Zaista želim da demantujem tako nešto. Sve nas, pa i samog Kantara, nasmijala je takva priča u kojoj nema profesionalnog odnosa prema istini. Nedostaje nam Vedran i željno iščekujemo kada će se naći u timu – naglasio je Nestorović.

Zanimljivo je da se mreža „rudara za Sane“ posljednji put zatresla 10. maja u 65.minuti meča posljednjeg 30. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara (1:1), a kako i u pet susreta prije ovog u Gacku nisu dobili gol, netaknuta je već 565 minuta.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva