rudar-prijedor-jesen-2016-2017Sva očekivanja premašili su fudbaleri Rudar-Prijedora u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Republike Srpske, pošto zimsku pauzu dočekuju sa 31 bodom, sa šest bodova manje od lidera, banjalučkog Borca.

Bilansom od devet pobjeda, četiri remija i tri poraza, „rudari sa Sane“ mogu biti itekako zadovoljni, pa su se zajedničkim ručkom igrača, stručnog štaba i Uprave na najljepši način rastali, iako će u utorak Komitet za hitna pitanja, na čijem čelu je Dalibor Majkić „staviti pečat“ i sumirati ostvareno.

-Svakako da je, uz predstavnike sponzora kluba i goste, prisustvo gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića priznanje dosadašnjem radu. Ljudi koji vode Rudar-Prijedor zaista su u finansijskom smislu sve ispoštovali, od stvaranja maksimalnih uslova, obećanih premija, izmirena je oktobarska plata, pred novu godinu biće i novembarska. Takvim uzajamnim povjerenjem došlo se i do vrijednih rezultata – priča šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

ognjen davidovic (2)Zaslužen odmor trajaće do 15.januara 2017.godine kada je predviđena prozivka i početak priprema za nastavak takmičenja.

Obavljeni su razgovori sa svim igračima, a izvjesno je da se neće praviti problemi onima koji bi željeli da pređu u klubove iz višeg ranga od sadašnjeg.

-Napustiće nas Borislav Dalić, neki momci imaju određene preporuke, čekamo njihov stav. Kada je riječ o pojačanjima, potrebna su nam dva- tri. Prije svega na poziciji ljevog bočnog, jer ona nije prirodna za kapitena Nemanju Marića, potom „štoperskoj“, s obzirom da smo primili dosta, 19 golova. Isto tako, iako je Ognjen Jaćimović sa devet pogodaka sjajno obavio posao, razmišljamo i pojačanju konkurencije u napadu – najavio je Jelisavac.

ervin-caticHrabri strateg, koji se poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, prihvatio uloge da ispunjava postavljene ciljeve, stvaranju tima iz sopstvene Omladinske škole i fudbalera iz regije, potom plasman u Ligu za prvaka, u finišu jesenje prvenstvene trke ukazao je povjerenje još jednoj prijedorskoj nadi, Davidu Kuridži, priključiće prvotimcima Bobana Živanića i Davora Polovinu, a u dogovoru sa trenerima mlađih selekcija, možda još nekog mladića.

-Od 22 igrača 17 ih je bilo do 21 godine, od 12 do 14 bilo ih je u zapisniku na svim utakmicama, od kojih su njih šest do osam bili „starteri“ u prvoj postavi. Imali smo sedam debitanata u prvoligaškoj konkurenciji Srpske, a svakako da nas raduje činenica da se Ognjen Davidović našao na spisku reprezentativaca BiH do 19 godina – dodaje trener Prijedorčana.

Mladost Jelisavca sa napadačkim stilom igre, bez kalkulacija na pobjedu u svim mečevima, postala je prepoznatljiva.

ognjen-jacimovic-1U „narandžasto-crnoj“ opemi, prvi put u istoriji ovog fudbalskog kolektiva dugoj88 godina,, uz tradiciju nekadašnjeg Rudara iz Ljubije, ponijela je epitet najefikasnije ekipe u ligi sa 34 gola, a samo u tri utakmice nije zatresla mreže rivala.

-U listu strijelaca se upisalo 12 igrača što govori da smo imali „širinu“ u igri i prijetili protivnicima sa svih strana. Postigli smo 14 pogodaka u prvom poluvremenu, a 20 u drugom, što je jedna od ilustracija naše veoma dobre fizičke spremnosti. U gostima smo dali 14 golova i osvojili isto toliko bodova, ispred nas je samo Borac sa 15 bodova – naglasio je Jelisavac.

U klubu imaju razloga da istaknu i dobru saradnju sa Krupom iz Krupe na Vrbasu, koja je pravi hit bh.elitnog stepena nadmetanja.

rudar-prijedor-sutjeska-2Njene boje brane Prijedorčani Zoran Milutinović i Ajdin Redžić, a i Slobodan Milanović, iako je iz Kozarske Dubice, proveo je period karijere prije odlaska u Rudar-Prijedoru.

S druge strane prvoligašu RS jesenas je od Krupljana bio pozajmljen Draško Lolić, a odužio se odličnim partijama.

-Otvoreni smo za saradnju sa svim klubovima iz okruženja. Krupa je svojom organizacijom potvrdila da može da bude putokaz svima kako se na pravi način mogu afirmisati talenti sa ovih prostora. Takođe, ne samo sa njom, već i ostalim komšijama iz Omarske, Novog Grada, Kozarske Dubice, Kostajnice, želja nam je da, ukoliko ima igrača koji mogu da zadovolje uslove, ali i budu pojačanja, pravimo jak sastav. Ukoliko ove sezone ne budemo u prilici da napadnemo prvo mjesto, da to pokušamo u narednom prvenstvu – zaključio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com