mladost-lucaniLučanska Mladost ostala je neporažena na stadionu “Rajko Mitić” protiv Crvene zvezde (2:2) i na neki način učinila da prvenstvo bude zanimljivije, jer nije dozvolila “crveno-bijelima” da se odlijepe na devet bodova prednosti u odnosu na Partizan i Vojvodinu.

Među najzaslužnijim za takav rezultat, ali i cijelu sezonu Mladosti su bivši fudbaler Kozare Miloš Šatara, te nekadašnji član Rudar Prijedora i Borca Siniša Saničanin. Prvi je svih 90 minuta vodio bitku sa napadačima Beograđana, dok je drugi odigrao posljednjih 20 minuta i doprinio da gosti sačuvaju 2:2 čak i sa igračem manje.

– Nije mala stvar osvojiti bod na “Marakani”. Odigrali smo odličan meč, vrlo borbeno, a na kraju nas je i sreća malo poslužila. Odigrali smo skoro cijelo proluvrijeme sa igračem manje, čak uspjeli da postignemo gol i osvojimo važan bod. Ove sezone igramo odlično, ljetos smo doveli dobra pojačanja i trenutno ide sve kako treba. Cilj nam je da se plasiramo u plej-of i kako sada stvari stoje, to neće biti problem – rekao je Šatara, koji je od 2014. godine stanovnik Lučana.

Saničanin je takođe vrlo zadovoljan bodom sa najvećeg stadiona u Srbiji.

glas-crvena-zvezda-mladost-lucani– U prvom dijelu sezone poraženi smo kod kuće sa 2:4. Vjerovali smo da možemo izboriti bar remi, na kraju smo mogli i slaviti, ali i izgubiti, tako da je remi najpravedniji. Ne smijemo da se zaustavimo, već u ponedjeljak moramo savladati direktnog rivala u borbi za plej-of Metalac i možda izbiti na četvrto mjesto – rekao je Saničanin.

Dvojica momaka iz Krajine i privatno su najbolji drugovi, jer se poznaju i prije dolaska u Lučane. Zajedno igraju i u mladoj reprezentaciji BiH, a i u Mladosti su manje-više skoro uvijek odbrambeni tandem.

– Razumijemo se na terenu i van njega i možemo biti prezadovoljni kako se odvija sezona – rekao je Saničanin.

On nije bio na terenu kada je crveni karton dobio Radomir Milosavljević zbog grubog prekršaja nad Srđanom Plavšićem. Šatara je bio svjedok jauka omalenog fudbalera Zvezde, ali je, na sreću, sve završilo bolje nego što je izgledalo.

– Čuli smo da je Plavšić dobro. Hvala Bogu da je tako, a mnogo je laknulo i Milosavljeviću. Pričao nam je da ni sam ne zna kako se desio taj start, bilo mu je mnogo krivo, a ljudi iz našeg kluba zvali su ljude u Zvezdi da se izvine. Nadam se da će Plavšić brzo na teren – zaključio je Šatara.

Glas Srpske