drasko-lolic-1Na najljepši način ekipa Rudar-Prijedora se u ovoj godini oprostila od svojih navijača.

Pobijedila je Sutjesku sa 4:1 i, uz nastavak uspješne serije u posljednjih osam kola (pet pobjeda i tri neriješena ishoda) opravdala epitet najefikasnijeg tima u prvenstvu Prve lige Republike Srpske.

Među najistaknutijim akterima meča na teškom terenu Gradskog stadiona bio je „vezista“ Draško Lolić, koji je pogotkom pred odlazak na odmor povisio prednost domaćina na 3:1.

-Drago mi je što smo zajedništvom još jednom dokazali da nismo slučajno uz rame lideru banjalučkom Borcu. Doduše pomalo mi je i žao što, s obzirom da sam Fočacima na njihovom terenu, kada smo pobijedili identičnim rezultatom kao u subotu, tada dao dva gola, ukoliko ispadnu, biću još i „krivac“ za to. Naravno, da Sutjesci želim da izbori opstanak, nije ona „otpisana“, jer dugo je takmičenje – priča Lolić.

Lagan, ali pokretljiv, jednako opasan sa bilo koje strane „travnatog tepiha“, uz dobar pregled igre, opasan iz prekida i s obzirom na konstituciju ima snažan udarac kojim na muke dovodi protivničke golmane.

Nije Lola, rođen 29.aprila 1996.godine, nezadovoljan što je, mada je protekli susret počeo od prvog minuta, stalno sa klupe dobijao priliku da uđe u igru.

drasko-lolic-2-Prija mi što je i trener Zlatko Jelisavac rekao da sam njegov „džoker“ što su i saigrači prihvatili. Bio sam starter dva puta, ne predstavlja mi takav status problem, postigao sam ukupno pet prvenstvenih golova, a još mi više znači činjenica da sam imao šest asistencija – naglašava Lolić.

Prošao je učtivi Banjalučanin školu fudbala Borca, igrao kao junior u prijateljskim utakmicama i u Kupu RS, da bi u ljeto 2015.godine postao član Krupe iz Krupe na Vrbasu i dao doprinos njenim najvećim dometima, plasmanu u Premijer ligu BiH, osvajanjem titule šampiona Srpske i učešćem u finalu Kupa RS.

Odlično se snašao među „rudarima sa Sane“ i smatra da se dolazak „na pozajmicu“ u sadašnji klub pokazao kao prava stvar.

-Zadovoljan sam, jer je najvažnije da igram u kontinuitetu. Ugovor sa Krupom veže me do ljeta, ali se ne opterećujem time šta dalje. Sadašnji planovi vezani su mi za Rudar-Prijedor, da pružim maksimum, kao moji klupski drugovi, generacijski mi bliski. Ukoliko budemo imali i dalje takav odnos, svakako da će se nekima od nas pružiti šansa da, možda zaigramo i u višem rangu nadmetanja – kazao je Lolić.

Nije propustio da podsjeti da ga je u Krupu odveo strateg ovosezonskog „hita“ bh.elite Slobodan Starčević, koji cijeni njegove kvalitete.

Misli su mu okrenute ka posljednjem okršaju ove jeseni.

Prijedorčani gostuju u Zvorniku ekipi Drine sa kojom su kod kuće remizirali 1:1.

-Sigurno je da nam neće biti lako protiv Zvorničana, koji su prošle sezone takođe igrali u premijerligaškoj konkurenciji. Šteta je što ćemo nastupiti bez Bojana Burazora, koji mora da odradi kaznu zbog tri žuta kartona pošto svojim iskustvom mnogo znači našem timu. Trudićemo se da i na kraju ostavimo što bolji utisak. Igraćemo, kao i u svim dosadašnjim utakmicama, na pobjedu, ali bićemo zadovoljni i ukoliko osvojimo bod – poručio je Lolić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com