vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-1Prvo ovosezonsko „Veče kulturnog stvaralaštva“, održano je sinoć, u prepunoj sali rekonstruisanog društvenog doma u Busnovima.

U programu manifestacije nastupili su učenici OŠ “Petar Petrović Njegoš” Busnovi i Područnog odjeljenja Tomašica, recitatori, pjevači, glumci, folklorna sekcija “Dušan Pantelić” Busnovi, orkestar i folklorni ansambl KUD “Omarska”, muzičari i narodni umjetnici.

Cilj manifestacije, koja će se do aprila naredne godine održati u šest prijedorskih mjesnih zajednica, jeste promovisanje i podsticanje rada kulturnih stvaralaca svih generacija.

Pored toga, njen zadatak je i „vraćanje“ kulturnih sadržaja u seoske društvene domove koji su u proteklih desetak godina u značajnom broju rekonstruisani.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, a njeni prijatelji su Tvornica keksa „MIRA“, članica KRAŠ grupe i “Autotransport Prijedor“.

Tekst i foto – Saša Goronja

vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-2 vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-3 vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-4 vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-5 vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-6 vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-7 vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-8 vece-kulturnog-stvaralastva-busnovi-novembar-2016-9