srna-sastanak-lepir-nacelnici-cjb-1Želimir Lepir, glavni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, ocijenio je dosadašnju saradnju sa CJB Banjaluka i CJB Prijedor izuzetno uspješnom, i naglasio da je neophodno zajednički otkloniti uzroke povećanog broja donesenih takozvanih negativnih tužilačkih odluka.

“Na osnovu donesenih zaključaka sa današnjeg sastanka, u narednom periodu preduzeće se određene mjere sa ciljem smanjenja pomenutih donesenih tužilačkih odluka”, istakao je Lepir, nakon što je, sa svojim zamjenicima, danas održao radni sastanak sa Željkom Spasojevićem i Daliborom Ivanićem, načelnicima CJB Banjaluka i CJB Prijedor, te njihovim saradnicima.

Na tom sastanku analizirali su tužilačke odluke koje ne rezultiraju podizanjem optužnice, gdje spadaju naredbe o nesprovođenju istrage i naredbe o obustavi istrage.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Spasojević je izjavio da je potrebno metodologiju evidentiranja statističkih pokazatelja prezicnije definisati i uskladiti u ovoj oblasti, jer je trenutno različita.

srna-sastanak-lepir-nacelnici-cjb-2Načelnik CJB Banjaluka je pojasnio da navedene tužilačke odluke nisu negativne, već da je riječ o odlukama koje su donesene u skladu sa propisima i činjeničnim stanjem.

Zaključci sa današnjeg sastanka biće dostavljeni i Visokom sudskom i tužlačkom savjetu BiH.

Nezavisne novine
Foto – SRNA