gfs-prijedor-mladje-selekcije-turnir-derbi-1Dvije mlade selekcije Gradskog fudbalskog saveza Priejdor dugo će pamtiti svoj boravak u Srbiji.

Uzele su učešće na turniru u Starim Banovcima u organizaciji domaćeg kluba Dunav.

Generacija dječaka rođenih 2005.godine u grupnoj fazi takmičenja je ostvarila jednu pobjedu (protiv Škole fudbala „Sava Soldatović“ iz Zemuna 3:0 golovima dvostrukog strijelca Žujića i Jankovića), dva remija (sa ŠF Vojvodina-Banovci i Akademijom „Bambi“ iz Zrenjanina identičnim rezultatom 1:1, a mrežu i jednog i drugog protivnika zatresao je Rendić) i startni poraz od Omladinca iz Novih Banovaca 2:3, u kojem su pogotke postigli Žujić i Knežević.

Ekipa 2007.godište izgubila je sva tri meča, od Inđije 2:3 (strijelci: Vučićević i Kos), a od beogradske Crvene zvezde i novosadskog Meridijana, u oba duela 0:6.

gfs-prijedor-mladje-selekcije-turnir-derbi-2-Prethodno smo bili gosti novosadske Vojvodine u Sportskom centru „Vujadin Boškov“, gdje nas je dočekao i počastio nekadašnji prvotimac „lala“, ali i Rudar-Prijedora Dalibor Dragić. Mlađi uzrast je poražen 2:5, strijelci su bili Kos i Ganić, a stariji 0:6 od Vojvodine. Domaćinima, kao i beogradskim klubovima Crvenoj zvezdi i Radu uručili smo prigodne poklone. Pravi „šlag“ na ovo naše gostovanje bilo je prisustvo 152. „vječitom derbiju“ između Partizana i Crvene zvezde u Beogradu. Svakako da je za nade prijedorskog fudbala ovo bilo veliko iskustvo, kako od kvalitetnih utakmica koje su imali, tako i sam boravak u Novom Sadu i prestonici Srbije. Izvjesno je da će savez imati još ovakvih akcija i u saradnji sa fudbalskim kolektivima sa teritorije grada Prijedora želimo da njihove vrijednosti budu prepoznate mnogo dalje od Sane i Kozare – naglasio je predsjednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – GFS Prijedor

gfs-prijedor-mladje-selekcije-turnir-derbi-5 gfs-prijedor-mladje-selekcije-turnir-derbi-6 gfs-prijedor-mladje-selekcije-turnir-derbi-3 gfs-prijedor-mladje-selekcije-turnir-derbi-4