glas-ilustracijaJasmin Kararić, koji je zajedno sa Sanelom Garibovićem (24) iz Prijedora učestvovao u pljački Fikreta Turkanovića u Trnopolju kod Prijedora, izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da su Turkanovića željeli samo da uplaše te da im nije bila namjera da ga opljačkaju.

Kararić je u vrijeme kada je počinio razbojništvo bio maloljetan. Odlukom Odjeljenja za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka on je oslobođen odgovornosti i postao je svjedok.

– Igrali smo se 7. maja 2013. godine na igralištu u Trnopolju u blizini kuće Turkanovića. On nam je u jednom trenutku opsovao majku, što je mene i Garibovića povrijedilo i razljutilo. Zato smo se dogovorili da mu uđemo u kuću da ga preplašimo. To smo i učinili u kasnim večernjim časovima. Kad smo ušli, on nas je opazio pa smo ga udarili nekoliko puta – ispričao je Kararić i dodao da je tokom tog događaja iz kuće Turkanovića uzeo 45 maraka, koje je našao na podu.

Ovaj saizvršilac pljačke, sada svjedok Tužilaštva na suđenju Gariboviću, izmijenio je iskaz dat u istrazi. Tužilac Siniša Marković mu je pročitao izjavu koju je dao tokom istrage i u kojoj je rekao da su on i Garibović kod Turkanovića išli da “uzmu pare”. Kararić je priznao da je to rekao pred tužiocem, ali je ostao kod tvrdnje da im nije bila namjera pljačka.

Garibovića Okružno tužilaštvo Banjaluka tereti da je zajedno sa tada maloljetnim Kararićem 7. maja 2013. godine oko 22.30 časova provalio u kuću Turkanovića. Tom prilikom oni su ga udarili više puta po glavi. Žrtvi su iz džepova uzeli 40 maraka, a pet su pronašli na podu i uzeli ih. U optužnici se navodi da su po izlasku iz kuće Turkanovića udarili flašom po glavi.

Glas Srpske