ilustracija-konvertibilne marke (3)Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su 29.08.2016.godine, Okružnom tužilaštvu Banja Luka Područna kancelarija Prijedor podnijeli Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” i “Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava”, protiv odgovornih lica jedne srednje škole u Prijedoru Z.R. i S.Č. i zaposlenog lica iste škole M.Š.

Krivično djelo izvršeno je na taj način što su osumnjičena lica vodeći program za obrazovanje odraslih, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, od polaznika programa naplaćivali školarinu za prekvalifikacije diploma, te uplaćeni novac zadržavali za sebe ne prilažući ga u blagajnu škole ili na račun javnih prihoda.

Nakon sačinjavanja i izdavanja ugovora o obrazovanju polaznicima programa, sačinjavali su druge ugovore sa manjim iznosom školarine od onoga koji je upisan u ugovoru izdatom polazniku, te takve ugovore ulagali u školski dosije polaznika.

Na ovaj način prijavljeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 63.722,41 KM, istovremeno oštetivši srednju školu u Prijedoru za iznos od 59.359,99 KM.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija

ilustracija-konvertibilne marke (1)