rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (1)Rudar-Prijedor je došao do druge ovosezonske pobjede, u premijernom predstavljanju pred svojim navijačima, u prvenstvu Prve lige Republike Srpske.

Izabranici trenera Zlatka Jelisavca zasluženo su sa 3:1 savladali Borac, a da na golu rivala nije bilo raspoloženog Raifa Smajića, Šamčani su mogli doživjeti znatno ubjedljiviji poraz.

Pošto već u 2.minuti Aleksandar Vojnović, a potom i pet minuta kasnije Bojan Burazor iz povoljnih pozicija ne pogađaju okvir gola protivnika, po narodnoj „treća-sreća“ domaće je u vođstvo u 9.minuti doveo Stefan Gavranović, zahvativši loptu sa lijeve strane u šesnaestercu i pogodivši mrežu za 1:0.

rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (2)„Rudari sa Sane“ su i u prvom poluvremenu propustili nekoliko povoljnih prilika, a unalo da u 35.minuti ne budu kažnjeni kada u jednom napadu gostiju, golman Nemanja Petrović odlično brani udarce kapitena Borca Nemanje Arsića, a potom i raspoloženog Zorana Brkovića.

U nastavku slika se nije bitnije mijenjala, Smajić je bio na visini zadatka, ali u 62.minuti, kada je odbio loptu savladao ga je Ognjen Jaćimović, no, pogodak je, zbog ofsajd-pozicije poništen da bi tri minuta kasnije Bojan Burazor sa oko 18 metara pogodio donji desni ugao i udvostručio prednost svog tima.

Umalo da jedan od najistaknutijih pojedinaca kod Prijedorčana, „štoper“ Dušan Milinković ne postane tragičar susreta.

rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (3)Prvo je u 76.minuti, nakon ubačene lopte sa desne strane, nespretno zahvatio i autogolom promijenio rezultat na 2:1.

Potom je u 83.minuti u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Armina Sinanovića i sudija Slavoljub Gogić iz Istočnog Sarajeva je pokazao na „bijelu tačku“.

Ipak, Petrović je izastao u junaka meča, odbranivši penal Brkovića, da bi u 88.minuti Ognjen Davidović sa oko 13-14 metara u šesnaestercu iskosa sa desne strane, zahvativši loptu spoljnjim dijelom kopačke poslao je u suprotan ugao i tako „dotukao“ Šamčane.

rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (4)Rudar-Prijedor: Borac(Š) 3:1(1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 250
Sudija: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo) 6,5
Strijelci: Gavranović u 9., Burazor u 65. i Davidović u 88. za Rudar-Prijedor, a Milinković (autogol) u 76.minuti za Borac
Žuti kartoni: Burazor, Ćatić, Milinković (Rudar-Prijedor), Milićević, Mehić, Brković (Borac)

RUDAR-PRIJEDOR:
Ne.Petrović 7, Milinković 6,5, No.Petrović 6,5, Burazor 7, Vojnović 6,5 (od 83. Lolić -), Jaćimović 7, S.Kovljen 6,5, Šakić 6,5 (od 61. Ćatić -), Marić – (od 26. Lajić 6,5), Gavranović 7, Davidović 7

BORAC (Š):
Smajić 7, Paležica 5,5, Koprivica 5,5, Brković 6,5, Mrhić 6 (od 87. Miladinović -), Hasanović 6 (od 67. Perić -), Šarkanović 5,5 (od 63. Maksimović -), Milićević 6, Sinanović 6,5, Zurapović 5,5, Arsić 6.

Igrač utakmice: Nemanja Petrović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (5) rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (6) rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (7) rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (8) rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (9) rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (10) rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (11) rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (12) rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (13)