gomjenica-progres-jesen (1)Gomjenica je na startu prvenstva Regionalne lige RS-grupa Zapad zasluženo na terenu „kod Celpaka“ poražena od Progresa rezultatom 1:3.

Izabranici trenera Igora Mršića, poslije neiskorištenog jedanaesterca u 8.minuti, kada je udarac Miše Miloševića odbranio golman ekipe iz Kneževa Marko Marković, koji je u 17.minuti pogriješio odbivši loptu, došli su u vođstvo pogotkom Dejana Đurkića 1:0.

Šteta je što bez najboljeg strijelca prošle sezone Branislava Kajteza, kojeg je malo bilo u pripremnom periodu i Đorđa Kreće (odrađivao kaznu zbog kartona), nisu iskoristili period dobre igre do 42.minuta da, eventualno, povećaju prednost.

gomjenica-progres-jesen (2)Tada je iz kornera sa desne strane centrirao Nikola Đukarić, donedavno član novog premijerligaša BiH, Krupe iz Krupe na Vrbasu, a Slobodan Marjanović sa desetak metara na suprotnoj strani u kaznenom prostoru zahvatio loptu „poluvolejom“ i poslao je u mrežu nemoćnog Vojislava Vasiljevića za 1:1.

Prijedorčanima je u nastavku situaciju otežala činjenica da je u 62.minuti crveni karton „zaradio“ zbog druge opomene Bojan Bjelobrk, što gosti koriste i samo dva minuta kasnije preko najboljeg aktera meča Đukarića dolaze u vođstvo.

Trijumf Progresa potvrđen je u 71.minuti.

Miljan Budić je iskosa sa desne strane iz šesnaesterca domaćih tukao, a Vedran Dragić, nespretno zahvatio loptu, poslavši je u sopstvenu mrežu za, ispostaviće se na kraju, konačan ishod 1:3.

gomjenica-progres-jesen (3)Gomjenica: Progres 1:3(1:1)

Prijedor
Stadion „kod Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Bojan Aničić (Laktaši) 6,5
Strijelci: Đurkić u 17.minuti za Gomjenicu, a Marjanović u 42., Đukarić u 64. i Dragić (autogol) u 71.minuti za Progres
Žuti kartoni: Bjelobrk, D.Vasiljević (Gomjenica), Ljuboja, M.Budić (Progres)
Crveni karton: Bojan Bjelobrk (Gomjenica) i 62.minuti

GOMJENICA:
V.Vasiljević 6, Dragić 5,5, Tadić 6,5, Bjelobrk 5,5, D.Vasiljević 6,5, Mijatović 6,5, Knežević 6,5 (od 59. Pantoš 6), Radanović 6,5 (od 59. Davidović 5,5), Đurkić 6,5, Čorokalo 6

PROGRES:
M.Marković 6,5, O.Marković 6,5, Vučić 7, Vuković 7, Filipović 6 (od 82. Đuranović -), M.Budić 7,5, P.Budić 7, Đukarić 8, Marjanović 6,5, Ljuboja 6,5, Dukić 7

Igrač utakmice: Nikola Đukarić (Progres)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gomjenica-progres-jesen (4) gomjenica-progres-jesen (5) gomjenica-progres-jesen (6) gomjenica-progres-jesen (7) gomjenica-progres-jesen (8)